top of page

Linkedin, Tiktok'a mı dönüşüyor?

LinkedIn, Çarşamba günü TechCrunch'a doğruladığı bir bilgiye göre, TikTok'un popülerliğinin artmasıyla birlikte kısa süreli video yayınlarına benzeyen yeni bir beslemeyi test ediyor.



Bu yeni test ile LinkedIn, TikTok'un popülerliğinin artmasıyla birlikte kendi kısa süreli video yayınlarını başlatan birçok diğer popüler uygulamaya katılıyor. Bu uygulamalar arasında Instagram, YouTube, Snapchat ve Netflix de bulunuyor.


Bu gündem, ilk olarak McKinney adlı bir etkileyici ajansının bir strateji direktörü olan Austin Null tarafından fark edildi. Null, LinkedIn'de yeni beslemeyi gösteren kısa bir demo yayınladı. Bu yeni besleme, uygulamanın gezinme çubuğunda "Video" sekmesi olarak yer alan bir "Video" sekmesinde bulunuyor. Yeni Video düğmesine dokunduğunuzda, dikey olarak düzenlenmiş kısa videoların bulunduğu bir beslemeye gireceksiniz. Bir videoyu beğenebilir, yorum yapabilir veya başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Şirket, beslemenin kullanıcılara hangi videoları göstereceğini belirleme konusunda detaylar paylaşmadı.


Yeni ek, diğer uygulamalarda gördüğünüz dikey kısa süreli video beslemelerine benziyor, ancak bu beslemeler, komediden yemek pişirme videolarına kadar çeşitli içerikleri içerirken, LinkedIn'in beslemesi açıkça kariyer ve profesyonellik odaklıdır. LinkedIn'de her zaman videoları yayınlayabilmekteydiniz, ancak yeni ayrılmış besleme, insanların hızlıca göz atabilecekleri ısırık büyüklüğündeki videoları sunarak platformdaki etkileşimi ve keşfi artırmayı amaçlamaktadır.


Microsoft'a ait olan LinkedIn, videoların kullanıcıların profesyonellerden ve uzmanlardan öğrenme istedikleri formatlardan biri haline geldiğini söylüyor ve bu nedenle kullanıcıların ilgili videoları keşfetmeleri için yeni bir yol test ediyor. Özellik henüz erken aşamada olduğu için çoğu kişinin henüz erişimi olmayabilir.


Yeni özelliğin piyasaya sürülmesi, birçok yaratıcının kariyer büyümesi, iş aramaları ve profesyonel gelişim gibi konularda tavsiye ve deneyimlerini paylaşmak için TikTok'ta dikkate değer takipçi kitlesi oluşturduğu bir döneme denk gelmektedir. LinkedIn'in yeni gündemi, yaratıcıların video içeriklerini paylaşabilecekleri ve potansiyel olarak daha fazla izleyiciye ulaşabilecekleri yeni bir yer sağlayacaktır.


LinkedIn'in ilerleyen zamanlarda beslemeyi yaratıcıları uygulamaya video içeriklerini göndermeye teşvik etmek için paralı hale getirebileceği de mümkündür.


Özellik, yaratıcılar için yeni fırsatlar sunmasına rağmen, bazı kullanıcılar yeni beslemeyi uygulamaya hoş karşılamayabilir, çünkü popüler uygulamalardaki birçok farklı kısa süreli video beslemesi ile bombardımana uğramış hissedebilirler.

8 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page