top of page

Meta, kullanıcı mesajlarını Netflix'e sattığını reddetti

Bu iddia, X'te dolaşmaya başladıktan sonra sahibi Elon Musk, konuyla ilgili birkaç gönderiyi "Wow" ve "Yup" şeklinde cevaplayarak paylaştı. İddia, bir tüketici grubu ile Meta'nın (Facebook'un ana şirketi) veri gizliliği uygulamaları üzerine bir toplu dava kapsamında ortaya çıkan mahkeme belgesine dayanıyor.



Belge, Netflix ve Facebook'un "özel bir ilişkisi" olduğunu iddia ediyor ve Facebook'un hatta Netflix'e Facebook Watch video servisi için özgün programlama harcamalarını kıstığını, böylece Netflix ile rekabet etmemeye çalıştığını belirtiyor. Ayrıca Netflix'in Meta'nın "Inbox API"sine erişimi olduğunu ve bu API aracılığıyla Netflix'in "Facebook kullanıcılarının özel mesaj kutularına programlı erişim" sağladığını iddia ediyor.


Bu iddiayı içeren kısım, Musk'ın X'te yaptığı paylaşımlara tepki olarak yayıldı ve Facebook kullanıcı verilerinin satıldığı şeklinde öfkeli yanıtlara yol açtı.

Meta, belgedeki iddiaların doğruluğunu reddediyor.


Meta'nın iletişim direktörü Andy Stone, Salı günü orijinal X gönderisini yeniden paylaşarak Netflix'in kullanıcıların özel mesajlarına erişim sağladığı iddiasını reddeden bir açıklama yaptı.


"Şok edici derecede doğru olmayan bir iddia," Stone, X'te yazdı. "Meta, insanların özel mesajlarını Netflix ile paylaşmadı. Anlaşma, insanların Netflix uygulamasından doğrudan arkadaşlarına Facebook'ta ne izlediklerini mesajlaşmalarına olanak sağladı. Bu tür anlaşmalar endüstride yaygındır."

Yani Meta, Netflix'in kullanıcıların mesaj kutularına programlı erişiminin olduğunu, ancak bu erişimi özel mesajları okumak için kullanmadığını iddia ediyor.

10 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page