top of page

Spotify, eğitim sektöründe çığır açmak üzere

600 milyondan fazla kullanıcısının platformunda daha fazla zaman ve para harcamasını sağlamak için yürüttüğü çalışmalarda, Spotify e-öğrenim konusunda yeni bir içerik hattı başlatıyor.



İngiltere'de başlayan bir kullanım denemesiyle Spotify, ücretsiz video dersleri içeren bir çevrimiçi eğitim hizmeti sunuyor. BBC ve Skillshare gibi üçüncü taraflarla iş birliği yapılarak üretilen en az iki ders ücretsiz olacak ve bir dersin toplam maliyeti genellikle £20 ila £80 arasında olacak. Şimdilik temel veya premium kullanıcı olmanız fark etmeksizin fiyatlar aynı olacak.


Eğitim işi için Londra'daki ürün direktörü Mohit Jitani, fiyatlandırma seçeneklerinin daha geniş bir şekilde sunulmadan önce test ettikleri şeylerden biri olduğunu belirtti.


“Bu lansmanla, talebi anlamaya çalışıyoruz,” dedi.

“Daha sonra nasıl daha çekici ve heyecan verici hale getirebileceğimizi optimize ediyoruz.”


İçerik hem Spotify'ın ana sayfasında hem de göz atma sekmelerinde (“Dersler” altında) bulunacak ve web üzerinden ve Spotify mobil uygulaması aracılığıyla erişilebilir olacak.


Dersler, YouTube, Master Class ve LinkedIn Learning arasında bir yerde sunulmaktadır: mevcut katalogda yer alan videolar müzik prodüksiyonundan Excel kullanmayı öğrenmeye ve hatta müzisyenleri ve diğerlerini "eğitim yaratıcıları" haline getirmek için çevrimiçi öğrenim dersleri oluşturmanın nasıl yapılacağına kadar geniş bir konu yelpazesini kapsamaktadır.


2023 yılı için 315 milyar doları aşan bir pazar olduğu tahmin edilen bir alanda, günümüzde birçok çevrimiçi öğrenme sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerden bazıları etkileşimli içerik ve diğer medya formatlarında yenilikçi olmuştur - hatta "eğitim için Spotify" olmayı hedefleyen birkaç startup bile bulabilirsiniz - Spotify'ın eğitim odaklı hamlesi, tek yönlü, isteğe bağlı videoya odaklanmıştır.


Bazı derslerin ek materyallere sahip olduğu görünüyor, ancak bunlar muhtemelen testler veya diğer etkileşimler yerine ek belgelerle ilgilidir. Jitani, Spotify'ın gelecekte herhangi bir etkileşim veya oyunlaştırma başlatacağına dair yorum yapmayı reddetti - veya, şu anda oyunların yol haritasında olup olmadığına dair herhangi bir bilgi vermedi.

11 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page